Uncategorized

Wat zijn de mooiste voorjaarsbloemen?

Het voorjaar is misschien wel de mooiste periode voor een mooi boeket bloemen. Maar wat zijn nu mooie bloemen om te gebruiken? In deze blog vind je meer informatie over de mooiste voorjaarsbloemen.

De narcis

Het belangrijkste is dat de narcis in schoon water staan zodat er weinig tot geen bacteriën in het water zitten en bij een goede omgevingstemperatuur kun je langer genieten van deze prachtige maar ook goedkope bloem, ze kosten vaak rond de 1 euro per bosje. Zorg dat de narcissen op een koele plek staan in een warme kamer bloeien ze sneller en heb je er minder lang plezier van. Narcissen blijven over het algemeen 6 tot ongeveer 12 dagen goed dit hangt af van veel verschillende factoren zoals het weer en de verzorging van de bloemen. Meer weten of direct bestellen? Via Bloemenbutler.nl kunt u eenvoudig narcissen bestellen en laten bezorgen.

De ranonkel

De ranonkel is ook een prachtige bloem als je het voorjaar in huis wilt halen, de ranonkel wordt in het voorjaar weer veel verkocht bij bloemisten. De ranonkel is er in heel veel verschillende kleuren, geel, wit, rood, roze en ga zo maar door. Ook voor de ranonkel is het het beste om goed de verzorgingstips toe te passen om zo lang mogelijk te genieten van deze prachtige voorjaarsbloem.

De hyacint

De hyacint is ook een mooie voorjaarsbloem welke veel mensen heerlijk vinden ruiken. Sommige mensen vinden de geur soms ietwat te sterk aanwezig maar dat is voor iedereen persoonlijk. De hyacint is ongeveer 7 dagen houdbaar, het is belangrijk dat de hyacinten in een schone vaas staan met schoon drinkwater. De hyacint kan rechtstreeks in het water, spoel de steel eerst even om omdat er vaak nog wel viezigheid op de steel zit wat er anders voor zorgt dat het water direct vies is. Hyacinten worden vaak alleen in de vaas gezet maar kunnen ook met andere bloemen, zorg er wel voor dat als je ze in combinatie met andere bloemen gebruikt dat je om de paar dagen het water ververst. Voor de hyacint geld net als bij andere bloemen, zet ze niet in de buurt van een fruitschaal, rijpend fruit geeft een “ethyleen” gas af wat ervoor zorgt dat de bloem sneller bloeit en je er dus minder lang plezier van hebt.

De tulp

Het is belangrijk om de tulpen een uurtje in de verpakking op het water te zetten, zorg dat het water handwarm is. Tulpen worden droog vervoerd en ook bij de bloemist staan ze soms droog waardoor ze wat slapjes zijn, door ze dan eerst in hun verpakking te laten drinken krijgen ze weer hun kracht terug en blijven ze mooi recht als je ze op de vaas zet. Het enige wat je nu hoeft te doen is de tulpen uit de verpakking te halen en de stelen schuin af te snijden voor een goed & schoon drink oppervlak van de tulp. Ververs om de paar dagen het water en snijd dan weer een klein stukje van de tulp zodat de drinkvaatjes van de tulp weer schoon zijn.

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *