Uncategorized

Waarom kiezen voor vloerverwarming?

Met name in de wintermaanden is het fijn om ’s ochtends wakker te worden en meteen op een warme vloer uit bed te stappen. U kunt dit bereiken met behulp van vloerverwarming, maar waar moet u aan denken bij het kiezen voor vloerverwarming? Is het energieverbruik bijvoorbeeld hoger als u gebruik maakt van vloerverwarming? Of is er misschien een loodgieter nodig om ervoor te zorgen dat de vloerverwarming op de juiste manier wordt aangelegd? Graag zetten wij de voordelen en nadelen van vloerverwarming voor u op een rij.

De voordelen en nadelen van vloerverwarming:

Meer wooncomfort

Een van de voordelen van vloerverwarming is dat er geen radiatoren zichtbaar zijn. Hierdoor blijft er meer ruimte over in verschillende ruimtes.

Gelijkmatige warmte

Door de stralingswarmte in de vloerverwarming wordt de oppervlakte gelijkmatig verwarmd. Hierdoor is het verwarmen van uw woning effectiever dan met radiatoren.

Zuiniger door lagere stookkosten

Vloerverwarming verbruikt minder energie omdat het water voor de vloerverwarming in verhouding met de radiator niet tot hoge temperaturen opgewarmd dient te worden. Vloerverwarming is daarom tot wel 15 procent zuiniger.

Onderhoudsvrij

Radiatoren moeten regelmatig schoon gemaakt worden en dit is vaak veel werk omdat ze niet makkelijk schoon te maken zijn. Bovendien zijn radiatoren grote vangers van stof.

De nadelen van vloerverwarming:

Aanschaf kosten

Een van de nadelen van vloerverwarming is het kostenplaatje. Echter is het wel zo dat vloerverwarming op lange termijn voordeliger is. Zoals u nu weet is het ook belangrijk dat een loodgieter de leidingen aanlegt zodat de installatie goed gaat. Op deze manier voorkomt u extra reparatiekosten in de toekomst.

Beperkte vloerafwerking

Het is bij de keuze voor vloerverwarming helaas niet mogelijk om elke vloer die er beschikbaar is te kiezen. Zo zijn lak, laminaat en hardhouten vloeren niet altijd geschikt om op vloerverwarming te leggen. Of een vloer geschikt is voor vloerverwarming wordt meestal vermeld op de verpakking van de vloerplanken of tegels.

Tot slot

Er zitten een voor- en nadelen aan het kiezen voor vloerverwarming en het is goed om deze tegen elkaar af te wegen. Schakel een loodgieter in om er zeker van te zijn dat de installatie goed gaat. Wij kunnen u hierbij helpen en denken graag met u mee of vloerverwarming een goede keuze is voor in uw woning.

 

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *