Uncategorized

Tips voor een sfeervol thuiskantoor

Nu er weer een nieuwe lockdown in Nederland is aangekondigd, moeten we weer noodgedwongen thuis aan het werk om meer besmettingen te voorkomen. Echter, is het niet altijd leuk om thuis aan het werk te gaan. De ruimte waarin je moet werken motiveert je simpelweg soms niet en dat kan erg lastig zijn. Het is daarom belangrijk om een sfeervol plekje te creëren, waar jij je thuiskantoor van kunt maken. Om ervoor te zorgen dat je beter aan de slag kunt, zijn er talloze opties. Zo kun je agenda kopen om ervoor te zorgen dat je de boel efficiënter kan plannen, zodat je ook nog quality time hebt voor thuis en niet voor je thuiskantoor.

Essentiële benodigdheden voor thuiswerken

Nu we weer massaal achter de computer zitten met talloze vergaderingen, krijg je zoveel informatie op een dag binnen, dat je de helft weer vergeet. Het is daarom erg handig om aantekeningen te maken in een notitieboek. Zo heb je alle informatie bij de hand en kun je alles indelen per onderwerp of vergadering. Vooral als je chaotisch bent, is dit een goede uitkomst om dit tegen te gaan. Bovendien kan je je notities ook nog eens markeren met stiften of highlighten met highlighters of stickers.

De uitkomst voor creatieve ideeën

Schetsboek is voor de mensen die visueel denken. Zij kunnen hun ideeën gelijk op papier schetsen met potlood of pen, tijdens of na een vergadering. Voor hen is het makkelijker om dingen te schetsen, in plaats ze woord voor woord op te schrijven. Zo gaat hun creativiteit niet verloren en kunnen zij op hun manier het efficiëntst aan het werk gaan. Niet alleen voor mensen die tekenen of schilderen hoeft dit een ideaal product te zijn. Sommige mensen denken nou eenmaal met beelden in plaats van woorden in hun hoofd. Zorg ervoor dat je hulpmiddelen bij jou passen en niet dat jij je moet aanpassen aan je hulpmiddelen. Zo werk je het efficiëntst.

Jouw favoriete agenda

Als je van plannen en organiseren houdt, is het belangrijk dat je over een goede agenda beschikt. Vooral een agenda die bij jouw werk past. Als je altijd onderweg bent, wil je niet een al te grote agenda hebben. Als je bijvoorbeeld moeilijk kleine letters kan lezen en constant een leesbril moet gebruiken, wil je liever een grote agenda met grotere letters. Een agenda heeft eindeloze aspecten die je kunt afstellen naar jouw wens. Zo willen sommigen liever vakjes waar ze in kunnen schrijven, terwijl anderen liever lange stroken willen met voldoende ruimte om te schrijven. Daarnaast bieden bepaalde agenda’s ook accessoires zoals stickers, boekenleggers of notitieblaadjes. Zo maak je het plannen een stuk leuker en kun je alles precies inrichten zoals je wilt. Sommige agenda’s zijn puur voor het werk en hebben geen ruimte in de week voor een zaterdag en zondag die je lekker vol kunt plannen. Sommige mensen vinden dit misschien juist fijn, omdat ze anders te veel aan het weekend worden herinnerd onder het werk. Dus, ga jij liever voor een jaaragenda of voor een schooljaar agenda dit jaar?

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *