Bouwen

Mogelijkheden bouwkundige keuring

Je vraagt je misschien af waarom een bouwkundige keuring noodzakelijk is. Dit leggen we je graag uit. De verkoper van een woning, zal het moeten melden wanneer dat er gebreken zijn aan zijn woning. Dit moet de koper namelijk weten voordat hij een woning koopt. Dit noemen ze ook wel de mededelingsplicht van de verkopende partij. Maar als koper heb jij een onderzoeksplicht. Je moet daarbij dus zelf bekijken hoe de bouwkundige staat is van de woning. 

Hierdoor kan voorkomen worden dat er achteraf gebreken ontdekt worden aan de woning. Met name als je voor de eerste keer een woning gaat kopen, heb je geen flauw idee waar je op moet letten. Er komt namelijk erg veel op je af en dan is het nog de vraag, wanneer moet je bijv. schilderen, hoe oud zijn de kozijnen, wanneer moeten ze vervangen worden? Dit is erg veel informatie en als je naar een woning gaat kijken, dan denk je vaak alleen maar, hoe zou het zijn om er te wonen en kan ik mij er thuis voelen? Dit is heel logisch, en daarom kan een specialist de keuring voor je doen. 

Voordelen bouwkundige keuring

In de rapportage kun je bijvoorbeeld vinden of dat er problemen zijn met de constructie van de woning. Hoe de technische staat is van alle onderdelen van de woning (daarbij kun je denken aan vloeren en kozijnen bijvoorbeeld), er wordt aangegeven of dat er specialistisch onderzoek noodzakelijk wordt geacht, naar bijv. asbest of houtworm. 

Er wordt ook aangegeven welke delen van de woning de specialist niet kon bekijken. Er kan ook nog een schatting gedaan worden van de kosten die de komende jaren plaats moeten vinden voor onderhoud. Als je dan je eigen mening hebt over de woning en je hebt de rapportage bij de hand, dan kun je eens kijken wat dat met je doet. Past het binnen je mogelijkheden? Spreekt de woning je nog steeds aan? Dan is dit een mooi moment om een keuze te maken en je droom te realiseren. 

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *