Uncategorized

Kun je horren schoonmaken?

Je kan horren prima schoonmaken. Maar je moet het uiteraard wel voorzichtig doen. Soms is het voldoende om alleen maar het ergste stof weg te halen. Maar mocht er om wat voor reden dan ook een vlek in het horrengaas zitten dan moet je deze wel even goed wegpoetsen. Zo blijft je voorzethor er altijd goed uit zien!

 

Met een licht vochtig doekje

Kun je horren schoonmaken? Ja dat kan en het beste is om dit regelmatig te doen. Op die manier blijven de horren redelijk goed schoon. Het enige wat je moet doen is met een licht vochtig doekje heel voorzichtig over het horrengaas gaan. Dan neem je het meeste stof en ander vuil mee.

 

De stofzuiger gebruiken

Regelmatig met een vochtig doekje de horren afnemen is goed als basis. Maar soms blijven er toch net wat te veel stofdeeltjes zitten of blijven er insecten in het hor hangen. Die je met het doekje alleen niet weggepoetst krijgt. Kun je de horren schoonmaken? Ja want deze stofdeeltjes kan je heel voorzichtig met een stofzuiger en een zachte opzetborstel weghalen.

Dit moet je wel heel voorzichtig doen en zet nooit de volledige stofzuigermond op het horrengaas. Doe je dit wel dan bestaat de kans dat het hor beschadigd raakt of dat het gaas echt stuk gaat. Zet een zachte opzetborstel op de stofzuiger en ga hiermee heel voorzichtig over het horrengaas. Daarna kan je met een licht vochtig doekje nog even na poetsen. Dit is overigens ook heel goed als je allergisch bent voor pollen. Mocht er eventueel wat pollen en of stuifmeel aan het hor blijven hangen dan haal je die op deze manier ook weg. Heb je last van hooikoorts laat dan de horren door iemand anders schoonmaken.

 

Een vlek weghalen

Een insect dat platgedrukt zit tegen het hor of zand of een moddervlek. Mocht er een vlek in het horrengaas zitten dan wil je die natuurlijk weer schoon kunnen maken. Kun je horren schoonmaken waar vlekken in of opzitten? Ja dat kan weer met een licht vochtig doekje maar dan gebruik je ook wat schoonmaakmiddel. Kies voor een mild schoonmaakproduct ga niet met hele agressieve schoonmaakmiddelen het hor schoonpoetsen.
Het is namelijk de vraag of het horrengaas daar wel tegen kan. Om te voorkomen dat het hor beschadigd raakt neem je een mild schoonmaakproduct en probeer je dit eerst even voorzichtig uit op een klein stukje van het hor. Als dit goed gaat dan kan je met een doekje en het schoonmaakmiddel de vlekken er gemakkelijk af poetsen.

 

Bron: Renovatienieuws.nl

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *