Interieur

Hoe zien industriële buitendeuren eruit?

Ook buitendeuren zijn weleens aan vervanging toe. Meestal wanneer je ergens nieuw gaat wonen, wanneer er een verbouwing is en de kozijnen en deurlijsten worden vervangen of als de oude deur zijn beste tijd wel heeft gehad. Tegenwoordig heb je een oceaan aan verschillende soorten deuren om uit te kiezen. Wat al erg populair was als binnendeur is nu ook als buitendeur te verkrijgen. We hebben het natuurlijk over de industriële deur. Maar hoe zien industriële buitendeuren er eigenlijk uit?

 

Industrieel is helemaal hot
De industriële look heeft zich al in vele interieurs weten te vinden. Dit heeft vooral te maken met de moderne uitstraling waar veelal naar wordt gezocht. De afgelopen jaren zijn strakke lijnen steeds populairder geworden. De vorige decennia waren wat rondere vormen en warme , meer uitgesproken, kleuren juist veel populairder. Maar strakke lijnen en idem kleuren vind je steeds meer terug.

Wit, zwart en donkere kleuren als marine blauw of donker groen zijn vrijwel niet aan te slepen voor het interieur. Daarbij zijn materialen als metaal steeds subtieler verwerkt in verschillende meubels. Een houten eettafel met ijzeren poten, of stoelen en banken met een ijzeren onderstel zijn eerder regel dan uitzondering. Hetzelfde geldt voor de deur. Waar doorgaans eerst tussendeuren vooral voorzien werden van een industriële look, heeft het nu ook populariteit gewonnen bij de buitendeuren.

 

De industriële buitendeur

Een industriële buitendeur heeft weinig tot geen ronde afwerkingen. De hoeken en randen zijn juist strak van aard en lopen scherper af. De simplistische look geeft een moderne uitstraling die bijna wegvalt in het geheel, maar er tegelijkertijd volledig uitspringt. Veelal wordt zwart als de kleur beschouwd voor dit type deur. Al blijft de keuze uiteindelijk aan jou.

Veelal is de industriële buitendeur voorzien van glas in het midden, bestaande uit één of meerdere stroken. Tussen de stroken vind je dan weer ijzeren balken die het tot één geheel trekken. Voornamelijk voordeuren zijn voorzien van mat privacy glas. Logisch aangezien je niet wilt dat iedereen zomaar naar binnen kan kijken. Voor de achterdeur heb je hier meer keuze in. Als je muur groot genoeg is, kun je er aan de achterkant zelfs voor kiezen om schuifdeuren te plaatsen. Dan heb je één grote want aan glas, wat een zeer ruim ogende omgeving creëert.

Industriële deuren zijn dus echt in aan het raken. Niet zo gek aangezien ze in veel verschillende soorten huizen, hartstikke goed eruit zien. Daarnaast is het toekomstbestendig en laag in onderhoud, wat natuurlijk allemaal erg fijne bijkomstigheden zijn.

 

Bron: Deurenweb.nl

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *