Uncategorized

Hoe verwijdert u roest van uw sleutels? (incl. tips)

Roest op uw sleutels, u kent het vast wel. Het gaat op uw handen zitten, in uw jas- en broekzak en misschien is uw sleutel zelfs al een keer afgebroken! Het is een vervelend gevolg die bijna iedereen wel is meegemaakt, gelukkig zijn hier oplossingen voor zoals het inschakelen van een slotenmaker om weer binnen te komen zonder schade! Het afbreken van uw sleutels door roest is bovendien ook te voorkomen. Lees verder en kom erachter hoe u zo goed mogelijk de roest van uw sleutels kan verwijderen.

Tips!

Gelukkig zijn er meerdere manieren om uw sleutels er weer als gloednieuw eruit te laten zien.

 

  • Azijn:

Azijn is super handig om uw sleutels roestvrij mee te maken. Laat uw sleutels een nachtje in een bakje met zijn weken en maak het daarna goed schoon met een schuursponsje. Herhaal dit totdat al het roest is verdwenen.

  • Baking soda:

Dit middel wordt vaak als huishoud schoonmaakmiddel gebruikt, daarnaast werkt het ook op verroeste sleutels! Maak een papje van baking soda en water. Laat uw sleutels er daarna een paar uurtjes intrekken en borstel het er daarna goed af.

  • Cola:

Laat uw sleutels een nachtje in een glas cola weken! De volgende dag kunt u eenvoudig de roest van uw sleutels vegen.

  • WD-40:

Dit is niet alleen een smeermiddel maar ook een wondermiddel voor uw verroeste sleutels. Spuit een laag over uw sleutels en laat het een nacht lang intrekken. Verwijder het met behulp van een staalspons er de volgende dag vanaf.

  • Limoen en citroensap met zout:

Fosforzuur zit in cola maar ook in citroen en limoensap. Alles wat zuur is, is goed tegen roest. Strooi wat zout over uw sleutels en laat het een paar uur in het sap weken. Verwijder de roest hierna eenvoudig van uw sleutels!

Roest voorkomen

Het is altijd beter om iets te voorkomen dan het op te lossen als het al is gebeurd. Dit is ook het geval met roest op uw sleutels. Controleer daarom regelmatig uw sleutels op roest. Het is daarnaast ook goed om uw sleutels droog te houden en viezigheid op tijd te verwijderen. Zo houdt u uw sleutels goed schoon en ook sterk! Is het helaas niet gelukt op roest te voorkomen en is uw sleutel toch afgebroken? Een slotenmaker, zoals de slotenmaker in Tilburg kan uw deur zonder schade voor u openen!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *