Uncategorized

Hoe komt u achter de oorzaak van een lekkage?

Er verschijnt ineens een vochtplek op het plafond in de badkamer en het wordt steeds groter met de dagen. Dit is een van de eerste tekenen van een lekkage. In dit geval is het belangrijk om de oorzaak van de lekkage te vinden! Lees verder en kom erachter wat de eerste alarmsignalen zijn en de oplossing hiervoor.

Alarmsignalen

Er zijn verschillende alarmsignalen waar u op kunt letten. Die hoge rekening zou namelijk wel door de lekkage in de muren van uw slaapkamer.

 

  • Vocht-en schimmelplekken

Een van de eerste tekenen van een lekkage zijn vocht-en schimmelplekken. De oorzaak hiervan is een lekkage die zorgt voor waterschade. Zit er ineens schimmel op uw muur, plafond of grond? Neem dan zo snel mogelijk contact op met een lekdetectie specialist. Laat een lekdetectie uitvoeren en kom erachter wat de oorzaak is.

 

  • Isolatie 

Uw isolatie kan achteruit gaan door een lekkage. Dit geld vooral voor bouwmateriaal zoals platen en rollen van glaswol. Het isolatievermogen van glaswol gaat achteruit door een lekkage. Hierdoor zet u al snel de verwarming hoger en gaat uw rekening omhoog zonder erover na te denken.

 

  • Hoge rekeningen

Een lekkage kan voor hogere energierekeningen zorgen maar ook voor een hogere waterrekening. Een hogere energierekening is een belangrijk signaal. Contacteer dan ook zo snel mogelijk een lekdetectiebedrijf in. Lekkages brengen waterverspilling met zich mee waardoor die rekening opeens ook hoger kan zijn dan normaal. Schakel in al deze situaties een lekdetectiebedrijf in!

Een lekdetectie laten uitvoeren

U heeft de goede keuze gemaakt om toch even een lekdetectiebedrijf in te schakelen. Specialisten hebben speciale lekdetectie apparatuur waarmee de lekkage zo snel mogelijk gevonden wordt. Apparatuur dat hieronder valt zijn een endoscopie, riool camera, infrarood camera, kleurstof test en een vochtmeting. Een lekdetectie specialist zal de apparatuur kiezen die het beste bij uw situatie past om zo de oorzaak en een gepaste oplossing te vinden.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *