Uncategorized

Een hoe maak je de grond van het gazon gelijk?

Er kunnen veel redenen zijn waarom uw gazon niet waterpas is en het kan ook veel problemen voor uw gazon veroorzaken als het niet genivelleerd is. Een klonterig of oneffen gazon kan moeilijk te maaien en te onderhouden zijn, en water kan soms moeilijk wegvloeien in een oneffen gazon. We leggen de oorzaken en oplossingen uit voor het egaliseren van een gazon. Natuurlijk heb je ook een hekwerk nodig voor de omheining.

Waarom is mijn gazon ongelijk?

Er zijn veel redenen waarom uw gazon misschien niet de vlakke, perfecte vorm heeft die u zou willen hebben. Enkele van de belangrijkste redenen zijn dieren, oppervlaktewater in de winter en spelende kinderen op het gazon. Dieren zijn de meest voorkomende oorzaak van een oneffen gazon, omdat ze door uw gazon naar voedsel zullen zoeken. Het ophopen van oppervlaktewater in de winter kan schade en klonten veroorzaken. Als je hebt gemerkt dat water tijdens de koudere maanden problemen in je gazon heeft veroorzaakt, neem dan contact op met je plaatselijke gazonexpert om de afvoer van je gazon te controleren. Ten slotte kan het rondrennen en spelen van het gezin op het gazon ervoor zorgen dat het ongelijk wordt.

Ondiepe gebieden nivelleren

Voor ondiepe gebieden, meestal slechts 1-2 cm lager dan de rest van uw gazon, kunt u direct een topdressing aanbrengen. U moet dan op het probleemgebied een dunne laag aanbrengen en het gelijkmatig verdelen. Duw de grond naar beneden om hem te verdichten met je voeten of een platte kant van een hark. Laat het bezinken door de grond een beetje water te geven. Na een paar dagen kun je dan graszaad toevoegen en nog een lichte laag teelaarde. Dep het voorzichtig neer en geef het regelmatig een lichte straal water om de graszaden te helpen ontkiemen. Laat het gras groeien en vul de ondiepe holtes in uw gazon.

Grotere bulten of holtes egaliseren

Voor de delen van uw gazon die dieper zijn dan 2 cm, zult u een andere methode moeten volgen dan hierboven beschreven. Zorg ervoor dat uw gazon vochtig is, maar niet te nat, voordat u dit probeert. Je hebt een vierkante schop nodig om in een kruisvorm in het midden en voorbij de randen van het gebied te snijden. Houd deze sneden zo gelijkmatig mogelijk om het gemakkelijker te maken om de grasmat terug te tillen. Maai in het gazon tot een diepte van ongeveer 4-5 cm en schuif de schop vervolgens horizontaal onder elk deel van het kruis. Probeer de schop plat te houden, zodat de grond gelijkmatig over de sectie blijft. Trek de randen van de grasmat los en graaf de overtollige grond weg of voeg extra grond toe, afhankelijk van het soort oneffenheid dat u wilt aanpakken. Als u aarde verwijdert, zorg er dan voor dat u deze weer plat maakt en vouw de grasmat vervolgens weer om. Als je aarde in een holte doet, draai de aarde dan om en verwijder eventuele grote klonten of stenen. Verdicht de grond en vul deze vervolgens met meer bovengrond. Hark het nog een keer en vouw de grasmat weer om.

Duw de grasmat weer naar beneden, beginnend aan de buitenkant en werkend naar het midden toe. Vul eventuele openingen tussen de sneden op met topdressing en u kunt altijd meer gazonzaad toevoegen om het gazon op te vullen. Geef het gebied regelmatig water zodra dit is gedaan om het gezond en groeiend te houden.

 

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *