Interieur

Bloemen in de tuin – Fris de tuin op met planten

Wil jij ook een mooie en frisse tuin? Dan kunnen mooie bloemen en planten daar natuurlijk niet in ontbreken. Veel mensen hebben tegenwoordig een overkapping, tuinkantoor of tuinkamer waar ze lekker in kunnen vertoeven. Vaak wordt er gewerkt met veel kleur en natuurlijke materialen. Hoe mooi is het dan dat je de sfeer van binnen en buiten kunt matchen? Met de juiste bloemen kun je de gewenste sfeer creëren. Je kunt een bloemist zoeken of hovenier om advies vragen of via internet zoeken naar tips. In deze blog vertellen wij je alles wat je moet doen om je tuin een make-over te geven!

Terrasoverkappingen: luxe voor de tuin
Heb je een dakterras, groot balkon of een mooie achtertuin, dan wil je daar natuurlijk zoveel mogelijk gebruik van maken. Je maakt het gezellig met een loungeset of steigerhouten tuinset en natuurlijk met kleurrijke planten zoals tulpen en zonnebloemen. Maar wat gebruik je om je terras te overkappen? Want je wilt natuurlijk wel een beetje schaduw creëren of zonder dat de buren op je bord kunnen kijken lekker genieten van het avondeten op je terras. Terrasoverkappingen heb je in verschillende soorten en maten. Je zou bijvoorbeeld een heel grote zwevende parasol kunnen gebruiken of een partytent als terrasoverkapping. Een parasol kun je ‘s avonds weer indraaien, partytent geeft een meer ‘extra kamer’ gevoel aan je terras. Maar dit laatste kun je ook op een chique manier doen. Bijvoorbeeld door middel van een natuurlijke terrasoverkapping van hout en een bladerdak van bomen. Of gewoon een geheel houten terrasoverkapping. Binnen kun je mooie bossen bloemen neerzetten of natuurposters neergangen.

Bloemen en planten voor de tuinkamer
Met een terrasoverkapping van hout creëer je echt het gevoel van tuinkamer. Het is een permanente terrasoverkapping die je dus niet in de winter hoeft af te breken. Met een houthaard erbij zou je op mooie winterdagen dus ook buiten kunnen zitten. Een terrasoverkapping van hout wordt aan het huis gebouwd. Het heeft een aflopend dak, zodat regenwater makkelijk weggevoerd kan worden. Je kunt ervoor kiezen om er een klein muurtje van hout in te bouwen, om het woonkamer-gevoel te versterken, maar dat hoeft natuurlijk niet. Heb je altijd al een veranda willen hebben? Met een terrasoverkapping van hout kom je een heel eind in de buurt. Dit materiaal is ook heel goed te combineren met bloemen en planten. Je zult verstelt staan van de mooie sfeer.

6 Ideeën om de tuin op te knappen

  1. Een mooie bestrating in de tuin: Sommige delen van je tuin wil je bestraten. Een harde ondergrond zorgt voor stabiele tuinstoelen en schone schoenen en keukenvloeren. Bestrating is er in heel wat soorten. Je hebt de keus tussen hout of steen.
  2. Houten bestrating: Je kunt een houten bestrating leggen door houten panelen of planken op een frame te schroeven. De bovenkant van deze panelen zijn meestal voorzien van een geribbeld randje. Hierdoor kan regenwater gemakkelijker worden afgevoerd en je glijdt minder snel uit.
  3. Stenen bestrating: Vaak wordt gekozen voor steen: robuust en nagenoeg onderhoudsvrij. Als het eenmaal ligt, is een stenen tuinpad dus erg gemakkelijk. Er is een ruime keuze in stenen bestrating.
  4. Tegels: Je hebt de keus tussen tegels of klinkers. Tegels zijn plat en vierkant of rechthoekig. Meestal hebben tegels afmetingen van 30 x 30 cm (de bekende stoeptegel) of groter. Met de grotere oppervlakte van tegels heb je snel een terras of pad gelegd. Nadeel is, dat grotere tegels ook zwaar zijn. Verwerken in je eentje wordt een probleem. Misschien is er een vriend of handige buurman die je kan helpen. Uitbesteden aan specialisten is natuurlijk ook een optie.
  5. Klinkers: Ook klinkers heb je in verschillende maten. Je hebt hier een extra keus, want klinkers heb je in beton, natuursteen of ze zijn gebakken. Zoals je zult begrijpen, zijn klinkers waar veel arbeid in zit, zoals gebakken exemplaren, een stuk duurder dan betonklinkers.
  6. Verwerken: Breng voor je de tegels of klinkers legt eerst een voldoende dikke laag aan van wit zand. Als je zorgt dat de laag wit zand goed vlak en aangestampt is, kun je de stenen gemakkelijker hierop aanbrengen. Als alles ligt, veeg je wit zand in de voegen. Daarna kun je met een speciale trilmachine alle stenen goed aandrukken.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *